fredag 31 maj 2013

Veckans jerka, den 126, handlar om bokformat och den här veckan känner jag mig säker på att jag inte missförstått frågan. Det blev lite fel men samtidigt kul förra fredagen. Nåväl, veckans fråga lyder:

Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT)

1. Jag är en konservativ typ när det gäller böcker. Inbundna böcker med ett skyddsomslag är bäst. Bäst tryck, bäst papperskvalitet och de känns gedigna att hålla i handen.

2. Danska band har på senare år seglat upp som en favorit. Böcker från bl a Elisabeth Grate bokförlag och Thorén & Lindskog har företrädesvis dessa och de är nätta och lätta att ha med sig.

3. Sedan får jag inte glömma ljudboken som går att ha med sig överallt och ingenstans. Den är en ständig följeslagare när jag kör bil, stryker tvätt, rensar ogräs eller när jag inte kan sova.

Jag skulle gärna läsa e-böcker men mina ögon får nog av dem på jobbet dagtid. Pocketböcker är ofta av sämre kvalitet och passar mig inte.

14 kommentarer:

Sanna sa...

Det är mycket snack om danska band i veckans jerka! Jag har ingen relation alls till dem än.

Vargnatts bokhylla sa...

Just ja ljudböcker finns ju också, glömde helt bort att ta med dem i mitt svar. Jag lyssnar inte så ofta men ibland är det mysigt :)

Gittan sa...

Tänkte nog inte riktigt till ordentligt när jag skrev mitt inlägg - glömde både danska band och nu upptäcker jag att jag även glömt ljudboken som jag ju också gillar :-)

Monika sa...

Danskt band är på något sätt en kombination av inbundet och pocket. På ett alldeles förträffligt sätt.

[Anna] sa...

Danskt band gillar jag oxå! E-böcker känner jag inte alls för :)

Anonym sa...

Ljudböcker lyssnar jag också på när jag kör längre sträckor, handarbetar eller lagar mat

Lena sa...

Ljudböcker har aldrig varit min grej....hittills får jag väl säga. Läser inte gärna på datorskärmen heller. Vill däremot testa läsplatta någon gång!

Doktor Glas sa...

Danskt band är förstås snyggare än pocket i hyllan men jag föredrar ändå inbundet. :)

Ewa K sa...

Ljudbok och bilkörning passar väldigt bra ihop.

Anna sa...

Har hittat till ljudböckerna den här våren av sömnlöshet. Bra sällskap!

Monika Häägg sa...

Köper nästan aldrig böcker, men gör jag det så har inte formatet så stor betydelse. Pocket brukar för det mesta vara med väldigt liten stil,svårläst, så den typen är jag inte så god vän med.

Freja sa...

Jag väljer inbundna i första hand och pocket i andra, men gillar varken e-böcker eller ljudböcker... Danska band måste jag kolla upp vad det är...

Hanneles bokparadis sa...

pocket tar mindre plats både i bokhyllan och i handväskan

Gamla böcker där någon slängt skyddspappret är en styggelse...

bloggbohemen sa...

Papperskvalitén och storleken på texten är det bästa med inbundna, men trots den klart sämre papperskvalitén älskar jag pocketboken allra mest.