lördag 23 februari 2013

Jag har bara ingen lust i år

Efter att ha bläddrat i diverse bokreakataloger, slösurfat på nätbokhandlar och läst vad andra bloggare tänker handla, men till ingen nytta. Jag har bara ingen lust för bokrea igår. Jag kan identifiera fem skäl för detta.
  1. Mättnadskänslan efter bokrean sitter fortfarande i och lusten att handla böcker har ännu inte återkommit efter det bokregn vi bloggambassadörer nästan drunknade i och alla andra bokgåvor som kom mig till del de dagarna.
  2. Antalet hyllvärmare uppgår fortfarande till i runda slängar 70 böcker trots att jag medvetet försöker beta av högen, men så mycket nytt och roligt dyker hela tiden upp.
  3. Av de böcker som erbjuds på rean har jag i år redan läst de flesta som verkligen roar eller intresserar mig.
  4. Jag har fortfarande kvar 1 oläst från 2011 års rea och 1 oläst från 2012 års rea.
  5. Akut platsbrist i bokhyllorna hemma.
Det ska trots allt bli spännande att läsa vad alla andra bloggare fyndar, för boktips kan man aldrig få många av.

9 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

lite så här också, flera av böckerna har jag lånat på biblioteket, andra har jag hittat billigt på loppis...

Ingrid sa...

Bokrean är inte vad den var en gång och jag har försed tröttnat på den (sedan flera år tillbaka). Så där vansinnigt billigt är det ju heller inte längre och utbudet är inte särskilt lockande (som sagt). Jag håller mig (som Hannele) till bibliotek och second-hand.

Bokmoster sa...

Ännu en bokreatrött bloggare här ;) Hade tänkt mig e-böcker men det var så krångligt upplagt att jag tappade orken ... Kommer att titta i stadens bokhandel och göra spontaninköp i så fall.

Josefin sa...

Håller just på kolla runt på nätbokhandlarna, men har än inte hittat några guldklimpar. Är förstås väldigt sugen på att köpa "Emma" av Jane Austen med det snygga omslaget i grönt... Men jag lånar mest böcker så vi får väl se :)

Anna sa...

Jag har inte heller något reasug. Säkert kommer jag att ta en sväng på stan nästa helg och hitta något enstaka men beställer gör jag inte. Däremot har jag just köpt lite nya noveller. Det var det magert med på rean.

mimmimarie sa...

Ja loppis är bra och biblioteket ännu bättre tycker jag.

bloggbohemen sa...

Jag orkar inte heller engagera mig i rean. Jag har en del olästa böcker här hemma och biblioteket finns ju alltid. Jag föredrar dessutom pocket och det brukar man inte hitta så många på rean. En sväng på rean blir det nog trots allt och kanske följer de med nån bok hem, men det blir inga planerade köp.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Jag har inte ens brytt mig om att ta reda på vad som är med på rean i år. Det var flera år sedan jag köpte något på bokrean, det jag vill läsa lånar jag på biblioteket.

Monika Häägg sa...

Du får låna på bibliotek i stället, så gör jag för det mesta. Bara någon gång ibland när det är någon väldigt speciell bok så köper jag. Förstår att bloggambassadörerna blev dränkta i böcker. Det är ju förlagens stora chans att nå ut med sina nykomlingar:)