fredag 8 november 2013

Pengar är inte allt

Jocelyne är ganska nöjd med sitt liv trots att hon inte blev modeskapare i Paris och trots att drömprinsen aldrig kom. Istället gifte hon sig med Joselyn (jo, den där lilla bokstaven som skiljer deras namn åt har en viss poäng i berättelsen) och lever ett gott liv med honom. Hon driver en sybehörsaffär och dessutom en väldigt framgångsrik blogg om handarbeten. Detta är förutsättningarna i Gregoire Delacourts roman Allt jag önskar mig.

Jocelyne blir övertalad att spela på Lotto en vecka och vinner såklart storkovan. MEN vill hon ha pengarna??? Hon berättar inte för någon medan hon sakta vänjer sig vid tanken på vinsten och hur hennes liv kommer att förändras.

Det är en skön bok att läsa. Lyckan och pengar går inte hand i hand och pengar ger inte tillfredsställelse. Detta är en klassisk sanning och tror jag mindre vanlig idag.

Andra som läst Allt jag önskar mig är Fru E och Och dagarna går.

3 kommentarer:

Anna sa...

Jag minns att jag läste den här boken en fredagskväll och det var så mysigt med en brasa och ett glas rött. Det är en fin fransk feelgood och pengar är inte alltid lika med lycka = sant!

mimmimarie sa...

Anna: jag gillade den medan jag läste den, men det var dessvärre ingen bok som lämnade något bestående intryck hos mig.

Hanneles bokparadis sa...

lite deppigt, inte bara myspys