söndag 30 januari 2011

Bokbloggsjerka


Annika ordnar något som hon kallar bogbloggsjerka. Den här gången ska man svara på denna fråga: Vilket är det svåraste litterära verk du någonsin har läst? Vad var det som gjorde det svårt?
Nyckelordet här är svårt och det kan tolkas vitt och den bok jag kommer att tänka på är en jag läste för snart 25 år sedan. Det var porrskådespelaren Linda Lovelace självbiografi "Skärseld". Boken var en skärseld att läsa, full med beskrivningar av övergrepp och misshandel, hur hon blev misshandlad och torterad och tvingad att spela in porrfilmerna. Den var svår på ett sådant sätt att jag blev illamående och bara kunde läsa den i små, små portioner.

2 kommentarer:

Joanna sa...

Det förstår jag att du hade svårt att läsa. Läste om Tracy Lord en gång också, det var en liknande berättelse och jag hade mycket svårt att läsa, det är jobbigt att läsa när man inte ser någon utväg...

Anonym sa...

Det där är en bok som jag faktiskt kommer ihåg mycket av, trots att det nog var 25 årsedan för mig med. Jag köpte den till min 16-åriga dotter i julklapp. Och hon blev lika fascinerad och äcklad som jag.