onsdag 19 januari 2011

Tre feel-good romaner

Lyrans utmaning den här veckan är att finna tre feel-good romaner. Jag tycker att feel-good romaner ska vara relativt kravlösa att läsa och lämna efter sig en känsla av välmående och ett leende på läpparna. Här är mina tre förslag.
1. Potensgivarna av Karin Brunk-Holmqvist. Med humor och värme skriver författarna om systrarna Svensson som börjar sälja potensmedel för att finansiera en toalett inomhus. Det är dråpligt att följa systrarnas bestyr med sin postorderfirma och deras konsternation när ende brodern dyker upp som kund.
2. Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron berättar den sanna historien om hittekatten Dewey som framlevde sitt liv på ett biblioteket i en liten amerikansk småstad. Med tiden blir Dewey en internationell kändis som japansk TV gör reportage om. När Dewey dör 2006 stod det att läsa i över 300 olika tidningar världen över.
3. Viveca Lärns böcker om Saltön är idylliska och sedan TV-serien känner alla till Saltöns mysfaktor med bl a tobakshandlare Blomgren och hans Emilie.

2 kommentarer:

Joanna sa...

Vilka härliga tips! Viveca Lärns böcker är riktigt härliga vuxensagor tycker jag, de andra har jag ännu inte läst. Nymåne - som du lyssanr på just nu - har jag dock läst, den tyckte jag var en riktigt härlig måbrabok också!

Anonym sa...

Det är sant Joanna, Nymåne är fin och den har räckt länge, är mitt sällskap i bilen till och från jobbet.