söndag 2 februari 2014

Människans bästa vän

Alla hundägare vet att människans bästa vän är hunden. En del hundar är mer fantastiska än andra. Dan Dye och Mark Beckloff har skrivit en bok om sin hund, Den fantastiska Gracie. Detta är en sann historia om en speciell hund och två vanliga grabbar.

Gracies början blev svår. Hon var både född albino och till på köpet döv. Kennelägaren skulle just till att avliva henne när Dan och Mark dök upp. De rördes av hundens utsatthet men kände att hon var värd en chans. Gracie fann sig väl tillrätta och var och en förstår att det är annorlunda att uppfostra en döv hund, men de lyckades men mycket tid, kärlek och envishet.

När Gracie slutade äta vanlig mat drev desperationen dem till att börja baka hundkex till henne, som hon faktiskt åt. Kexen blev en hit även bland deras hundägande vänner och så föddes en ny affärsidé. Nyttiga kex för hundar. The Three Dog Bakery var fött och har blivit en av USA.s mest framgångsrika företag.

Berättelsen är sann och ibland är det nog för att få mig att välja bort en bok, men detta är en charmig berättelse om ömsesidig kärlek mellan djur och människa. Jag både log, skrattade och grät när jag läste den. För de som har läst boken om bibliotekskatten Dewey är detta en liknande berättelse ur livet. Den gjorde mig verkligen varm om hjärtat.

Inga kommentarer: