tisdag 12 juli 2011

Reserapport

Förra veckan var maken och jag på en liten resa i ett sommarfagert Sverige. Vi reste genom Småland, Östergötland och Södermanland och såg oss omkring, åt gott och njöt av de olika natuscenerna vi mötte.
Kanske den häftigaste delen av Göta Kanal är Bergs slussar. Det var spännande att se på när båtar av alla storlekar blev slussade upp och ner för trappan. Det var härligt att sitta på restaurangen intill och njuta av god mat och ha Göta Kanal framför näsan.

Konstverk med lite humor och en oväntad komponent gillar jag och den här kaninstatyn i Söderköping föll jag pladask för. Söderköping var inte den enda småskaliga och pittoreska stad vi besökte under resan. Dessutom var vi i Trosa, Malmköping och Vadstena. Vi gillar det småskaliga bättre än storstäder, det genuina och äkta.
Flera slott och herrgårdar passerade vi, vissa gick att besöka, andra fick vi beundra på avstånd. Lite häftigt var det att passera Harpsund, statsministern "sommarstuga". Ingen var hemma, Almedalsveckan på Gotland pågick för fullt.

Sista anhalten på resan var Medevi Brunn. Det var som att stiga tillbaka i historien och ta del av en 333-åritraditionsrik historia. Här sov vi ett flera hundra år gammalt hus (inga spöken), drack brunn, lyssnade på brunnsorkestern, åt gott och deltog i Grötlunken på kvällen. Så roligt och häftigt att få vara en del av detta.

Inga kommentarer: