onsdag 2 oktober 2013

Jag spelar min roll

Jag var en av de lyckliga vinnarna av Monika Hääggs nya bok Jag spelar min roll, när hon lanserade den i augusti. Det ryms så mycket på de 74 sidorna. Här finns sorg, glädje, vemod och inte minst mobbning och en ung flickas väg bort från sina plågoandar.

Här finns även inslag av släktforskning i boken som tilltalar mig extra mycket eftersom det är min egen hobby också. Det finns ett väldigt starkt citat som berörde mig djupt om flickans olyckliga situation:

Jag skriver för min egen överlevna. Utan boken orkar jag inte vidare. När orden är skrivna kan jag gömma dem i byrålådan mörker. Jag rensar min själ från rädsla och misströstan. Tvättar av mig den smuts som stämplas i min hud.

Monika kallar själv "Jag spelar min roll" för en skymningsroman. Det är ett vackert ord och passande beskrivning. Jag läste den en höstkväll tillsammans med en kopp te och njöt.

Det skulle vara spännande att se hur den här boken gör sig som drama. Monika Häägg håller just nu på att repetera dramatiseringen av boken och stycket har premiär i Halmstad i november.

3 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Det låter som en stark läsupplevelse.

Ylva sa...

Den verkar bra och jag faller för sådana där vackra omslag!

Monika Häägg sa...

Så glad jag blir för dina fina ord. Och speciellt för att du citerar texten. Tack från en glad författare!