onsdag 9 oktober 2013

Sista tävlingsdagen


Vid midnatt idag går tiden ut för att gissa vem som får nobelpriset i litteratur. Missa inte chansen att vara med och gissa och vinna böcker av tidigare vinnare.

Det närmar sig dagen då Peter Englund stiger ut genom dörren och för att tillkännage vem den lycklige pristagaren av nobelpriset i litteratur är. Tävlingen på bloggen går ut på att förutspå vem som får priset. Du har inte bara chansen att få äran av att ha förutspått pristagaren 2013 utan också chansen att vinna en bok av en tidigare pristagare.
Det finns tre böcker av tidigare nobelpristagare i potten. Vinnarna lottas bland dem som gissat rätt författare. Skulle ingen ha gissat rätt författare, lottas vinnarna bland de som har gissat på rätt land och skulle ingen ha prickat rätt land, lottas vinnarna bland alla som deltagit i tävlingen.
Skriv den författare du tror på och det land han/hon kommer från i kommentarsfältet. Skriver du om tävlingen på din blogg och delar länken i kommentarsrutan får du två gissningar. Du måste också skriva hur jag kan få tag på dig om du skulle vinna.
Tycker ni det är roligt att kunna förutspå nobelpristagaren har jag tänkt att detta ska bli ett årligt event. Tävlingen pågår fram t o m onsdagen 9 oktober klockan 23.59 .
Hittills har gissningarna fördelats så här:

Assia Djebar - 3
Alice Munro - 2
Ko Un - 1
Ngugi wa Thiong'o - 1
Sofi Oksanen - 1
Javier Maria - 1
Svetlana Aleksijevitz - 1