lördag 28 maj 2011

Ian McEwan - Hetta

Den senaste radioföljetongen jag följt har varit Hetta av Ian McEwan. Huvudpersonen i boken är professor Beard som är en ganska osannolik figur. Nobelpristagare och känd forskare. Gift fem gånger och oräkneliga kärleksaffärer däremellan lär vi känna den gode professorn när hans femte äktenskap är på upphällningen. Vi som inte vistas i akademiska eller forskarkretsar får ändå en inblick i denna värld och intrigerna bakom kulisserna. Bara det är intressant och än mer spännande blir det. Aldrig hade jag väl trott att det skulle vara så mycket action inom fysikvärlden.

Kommer Beard att rädda världen undan hotande klimatförändringar eller hinner hans mörkare delar av livet ikapp honom? Den som läser får se. Hetta som titeln antyder blir det hursomhelst på mer än ett sätt i boken.

Johan Rabaeus läser på ett proffsigt sätt med precis rätt mått av inlevelse. Som en extra bonus råkar Ian McEwan vara med på listan över Lyrans utmaning ”Nobelpriskanditater” också. Alltså en till jag kan bocka av där.

2 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Låter som en intressant bok. Den skall jag lägga på minnet!

Lingonhjärta sa...

Är lite nyfiken på den här. Har väldigt svårt för Johan Rabaeus bara men man kan ju läsa och inte lyssna :)