tisdag 10 maj 2011

Tematrio - tre saker om mig själv

Den här veckan vill Lyran att vi berättar tre saker om oss själva. Jag har läst vad och dagarna går skriver och håller med henne om alla tre saker hon valt, därför får jag försöka komma på ytterligare tre saker om mig själv att berätta.

1. Jag bor på landet och njuter i fulla drag av det. Efter att tidigare i livet ha bott i bl a London är det så skönt att ha kommit till ro här där jag kan andas och där det är lugn och ro. Asfaltblomman som hamnat i spenaten det är jag det. Numera drar jag mig varje gång det blir tal om att åka till närmsta stad (Växjö) 40 km bort. Här lever jag i min trädgård, plockar svamp och cyklar eller långa promenader med min hund. Jag har tagit jägarexamen och nedlagt två älgar hittills.

2. En annan av mina stora hobbies är släktforskning. Det är fascinerande att samla information om de människor som gått före oss och som jag har ett blodsband till. Det hela går inte så mycket ut på att samla årtal eller antal släktingar i sitt register utan som att förstå och komma närmre sina anfäder genom att studera deras livsvillkor. Den mest irriterande frågan en släktforskare kan få av en-icke släktforskare är ”Hur långt tillbaka har du kommit”? Precis som att det var en tävling.

3. Jag jobbar på en mindre, men mycket aktiv vårdcentral och framåtblickande privat vårdcentral i Kronobergs län. Det är ett härligt jobb med varierande arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik. I stort sett varje dag jag kör hem känner jag att jag har gjort en insats för en annan människa, hjälp någon som har det jobbigt och i retur får man så mycket vänlighet och tacksamhet.

4 kommentarer:

Anna sa...

Spännande att läsa lite mer om dig,vi skiljer oss allt åt ändå. Jag är en lantis som flyttat till stan, har fixat med släktens doton men släktforskar inte och så jobbar vi med människor båda...Det vore kul att se ngt av det du papperspysslar - är deu med på ngt forum? nick?

Lyrans Noblesser sa...

Härligt att läsa dina positiva kommentarer om jobbet :-)

mimmimarie sa...

Joanna: jag finns som mimmimarie på Scrappiz men det var länge sedan jag var aktiv där. Ett gammalt album för kanske finnas kvar där dock. Lite har jag publicerat på en annan, inte särskilt aktiv blogg: http://orjanstorp.blogg.se/

Lyran: jag är väldigt lycklig lottad som har ett jobb jag trivs med.

Lingonhjärta sa...

När du beskriver din lycka om att bo på landet så ökar du på min egen längtan till att bo på svenska landsbygden. Får jag som jag vill så kommer jag bo både här i Buenos Aires och på svenska landsbygden i framtiden i och med att jag hoppas på att jobba i Sverige som forskare. Härligt!

Det är också roligt att du är lika intresserad av släktforskning som jag. Och du har helt rätt i att det är de små detaljerna i människors liv som är det mest intressanta. Hur de mådde, levde, kände och tänkte osv. :)