söndag 13 januari 2013

Vänner som figurerar i roman

När man läser Ulf Lundells bok Vädermannen finns makens släktingar plötsligt där på sidan 149. De bor i Kivik och promenerar så gott som dagligen i nationalparken Stens huvud där också Lundell brukar gå. De har ofta sett honom men aldrig trängt sig på kändisen. I Vädermannen är det bokens huvudperson Georg som träffar pensionärsparet med sina nyinköpta kassar med fisk.

Makens släktingar var glada över att förekomma i en roman och kanske allra mest glada att Ulf Lundell föryngrat dem med ett antal år.

Känner du någon som fått plats i en bok?

7 kommentarer:

Boel sa...

Ja, och det var fullkomligt oväntat :-)

http://bocker-emellan.blogspot.se/2012/09/oslagbart-ovantad-och-haftig.html

mimmimarie sa...

Boel: Häftigt värre, förstår att du ser fram emot nästa bok.

Carro sa...

Nej, men kan irritera mig på när författare gör det. Som Läckberg som har skrivit in sin man Martin Melin i böckerna.. Eller det är en polis vid samma namn, kan ju vara ett sammanträffande.. eller?

Josefin sa...

Åh vad kul! Och vad kul att du upptäckte det! Har aldrig tänkt på att författare skriver in "riktiga" människor i böcker, men det händer säkert hela tiden.

Bokmoster sa...

Hi hi, kul grej!

♥ Hannele sa...

hihi :)

Ylva sa...

Wow, vilken ära att få förekomma i en roman! Jag läste någonstans (troligen amerikansk grej) att man kunde betala för att få vara med i en författares nästa bok.