söndag 20 januari 2013

Irriterad

Jag blir irriterad på mig själv när jag har låtit det gå för långt med lyssnandet av en dålig ljudbok. Föralldel kan uppläsningen ha något med det hela att göra men inte allt. Fredrik Backmans bok En man som heter Ove har hyllats av somliga så jag tänkte ge den en chans. Blaj, blaj, blaj. Det blev knappt halva boken innan jag med irritation knäppte bort ljudet.

Ove själv irriterade mig men mest var det den enerverande grannfrun Parvane som fick mitt blod att koka och det är inte bra för blodtrycket så jag slutade lyssna. Maken till efterhängsen människa.

Fredrik Backmans storhet har helt gått mig förbi. Han anses av somliga tillhöra Sveriges roligaste människor just nu. Jaha, då är jag väl tråkig då som tycker annorledes. Bara för att ge honom en chans och bredda registret surfade jag in på hans blogg och fattade nada. Väldigt gapig och med mycket svärord. Inte min stil eller humor. Jag låter Ove vila i frid.

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

rolighet är svårt

Jag skrattar alltid ensam på bio :)

Anna sa...

Jag lyssnar också just nu och jag är nog inte lika kritisk som du. Jag tycker det har sitt underhållningsvärde och poänger.

Fru E sa...

Ha ha, du är rolig du! :) Skönt att man kan göra som man vill, eller hur.

Boel sa...

Har inte lockats det minsta av denna bok. Förvånad över allt positivt tyckande överallt.

Mrs Calloway sa...

jasså, den ska vara rolig? jag har svårt med böcker som ska vara roliga. brukar inte fatta...
står i kö på bibl. tänkte ge Ove en chans