måndag 7 januari 2013

Liten men naggande god

Alter Ego är så liten och tunn att den är lätt att förbises, men visst vet vi alla att storleken inte spelar någon roll. Haha, i alla fall somnar jag fortare i sällskap med en tegelstensroman än en novell.

I Adam Hansson debutbok har han plockat fram miljöer och människor som han känner väl. Efter några år på reklamfirma i Köpenhamn har han rikt material att ösa ur till denna bok. Detta är en branchs jag inte alls känner eller skulle känna mig hemma i. Ytlig där stark konkurrens råder och dagens stjärna är morgondagens loser. Det gäller att vinna kontrakten och att leverera. Språket är snabbt och rappt och allt överskottsfett är bortskalat. Det är verkligen en liten pärla som säger så mycket på så få sidor.

Det ska bli intressant att följa Adam Hansson och se om författartalangerna räcker utanför den bransch som han själv känner så bra, talangen finns där onekligen. Jag ser fram emot nästa bok.

Tack till Collings förlag som gav mig och de andra bloggambassadörerna varsitt ex av Alter ego. Andra som har läst boken är Bokblomma, Erikas bokprat och Zachan - The Writer

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar oxo korta böcker som ändå har mycket att säga mig.

/Pia

Anna sa...

Sedär, nu är du med på novellvågen i bokbloggarhavet!

mimmimarie sa...

Pia: håller med dig.
Anna: Ojdå, det var helt oplanerat men är alla lika bra så kanske det blir fler.

Hanneles bokparadis sa...

kul tips, kan komma ihåg