torsdag 30 juni 2011

Halvårsrapport

Afrika
3
Asien
2
USA
5
Storbritannien
3
Finland
1
Frankrike
4
Irland
1
Norge
3
Ryssland
4
Sverige
42
Tyskland
15
USA
5
Vietnam
2
Österrike
1
Lyrik
5
Noveller
5
Prosa
52
Fakta
12
Biografi/Memoarer
12
Drama
1
Läst
58
Lyssnat
29
Manlig författare
50
Kvinnlig författare
34
Betyg 1
1
Betyg 2
7
Betyg 3
29
Betyg 4
36
Betyg 5
11Jag tycker att jag medvetet har läst litteratur från ett geografiskt urval men när jag ser resultatet i siffror verkar det ändå inte så. Endast 17 länder är representerade, men då har förstås Tyskland fått väldigt många pinnar i år inför bokmässan.
Två barnböcker är inte betygsatta. Två böcker har flera författare så ett kön på författare kan inte anges. Antal nobelpristagare har hittills i år blivit fem d v s Sigrid Undset, Andre Gide, Nelly Sachs, Erik-Axel Karlfeldt och Verner von Heidenstam.
Jag är nöjd och lite förbluffad över hunga många böcker det trots allt blivit, men det viktigaste är att det är övervikt för bra böcker, alltså de med betygen 4 eller 5.


3 kommentarer:

Vicky sa...

Vilken mängd! Imponerande spridning dessutom - det skulle jag aldrig komma upp i om jag försökte göra samma indelning. Jag uppskattar mycket dina tips på tysk litteratur och jag försöker intala mig att snart mycket snart ska även jag läsa lite tyskt...

Joanna sa...

Diger lista, håller med Vicky och är imponerad över dina tyska titlar. Har kommmit så långt att jag börjat kryssa för i bokmässans program. Kommer du på mässan?

Hanneles bokparadis sa...

Härlig resa i läsfåtöljen