fredag 27 januari 2012

Har ingen lust

Tänk, jag har inte någon lust alls att läsa vad alla andra läser just nu. Jag kan helt enkelt inte se någon attraktion alls med de här böckerna, utan att egentligen kunna förklara varför. Böckerna är;

Jag är Zlatan
Knausgårds Min Kamp
Felicia försvann
Cirkeln

Jag vill inte likriktas i min lässmak eller är jag kanske käringen mot strömmen? Jag har inte svaret på den frågan men jag är nöjd med min egen lässmak och litteraturval. Är jag ensam eller vilka böcker har ni andra ingen lust att läsa?

9 kommentarer:

tant Hanneles bokparadis sa...

käringen mot strömmen får man vara, men själv köpte jag Jag är Zlatan till sonen, för det är speciell levdadshistori... Dom andra har jag inte avsikt att läsa :)

kajsastina sa...

Håller med dig. Själv har jag läst Felicia försvann, men Zlatan, Knausgård och Cirkeln står inte i på min läslista. Det finns författre som jag aldrig läser t.ex. Liza Marklund och absolut inte Camilla Läckberg. :)

Ingrid sa...

Jag tycker också att det är mera spännande att gå på egna upptäcktsfärder. Böcker blir så lätt överreklamerade och själv blir jag innerligt utled på att läsa om samma bok på vareviga kultursida. Då tänker jag på alla de böcker som aldrig "får komma till tals" (och då framför allt bland de nyutgivna- det som inte är dagsfärskt brukar bli väldigt snabbt bortglömt). Jag fortsätter, precis som du, att leta på magasin och antikvariat...

Lingonhjärta sa...

Nej de där tre första skulle jag aldrig få för mig att läsa men Cirkeln älskade jag :) Men jag förstå precis. Vissa böcker står en liksom i halsen utan att man ens valt att titta åt dem.

Vicky sa...

Det är väl tur att det finns en massa böcker man INTE vill läsa - tänk vilken press man skulle ha på sig annars :) Jag har faktiskt heller ingen lust att läsa de flesta av böckerna på din lista!
Cirkeln har jag läst och tyckte var ok, men har man passerat 20 så känns den kanske inte så obligatorisk ändå... eller?

Bokmoster sa...

Håller med dig, mimmimarie. Ibland blir det lite bloggöversvämning av vissa böcker :) Zlatan kan jag dock tänka mig att läsa om! Cirkeln var hemma o vände som e-bok, men jag kom aldrig riktigt in i den.

Anna sa...

Det kallas självständigt tänkande att läsa det som man själv vill och inte påverkas. Jag har läst alla utom Zlatan och läser sån'a mediahypade böcker gör jag oftast utav ren nyfikenhet, många läser och skriver om dem och då undrar jag vad jag själv skulle tycka. Men om jag bestämmer mig för att läsa så vill jag göra det i hypen, inte ett halvår efter. Felicia farväl läste jag i veckan och det kändes nattståndet. Egentligen är det trist att många böcker hypas upp som solar och trillar ned som pannkakor veckan efter...

blogg_bohemen sa...

Så där brukar jag också känna rätt ofta. Nu har jag ändå beställt Knausgård, inte minst eftersom det är vår nästa bokcirkelbok, och skall snart ge mig i kast med honom. Zlatan brinner jag inte heller för att läsa ...

Linnea sa...

Mitt "problem" är nog snarare att jag alltid har alldeles för många böcker som jag vill läsa... :)