torsdag 19 januari 2012

Ann-Charlotte Alverfors - Stjärneklok

Det här är en bok om kärleken som gått för långt, som tagit fel spår och som destruktiv och negativ iställe för allt det ljus, positiva och glada som vi alla föreställer oss att kärlekens kraft kan vara.

Huvudpersonen i Stjärneklok är Tryggve. Han är ungkarl, 47 år gammal, begravningsentreprenör som bor hemma hos mamma och visserligen får all markservice serverad på silverfat men för också en tillvaro totalt hunsad av modern. Hennes makt över sonen bygger på skam och skuld, två känslor som hon behärskar till fulländning och använder mot honom för att nå sina egna mål.

En dag träffar Tryggve kärleken i form av den vackra Hanna och börjar uppträda konstigare och konstigare till Meas stora fasa och hon börjar förlora greppet om honom. De första ronderna vinner Tryggve, medan Mea bidar sin tid och ruvar på hur hon ska ta hem hela spelet mot sonen och hans kärlek. Upplösningen blir gruvelig och blodig men kanske inte helt ovänad

Jag blev lite besviken på den här boken för jag har läst så mycket av Ann-Charlotte Alverfors av högre kvalitet och hon kan bättre.

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

ska kolla boken, svärdotter är begravningsentreprenör