fredag 10 augusti 2012

Bokbloggsjerka 92

Veckans jerka hos Annika är ett intressant ämne. Frågan lyder som följer:

Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken


1. Knausgårds böcker. Det verkar vara lite för mycket navelskåderi och självuptagenhet för min smak.

2. Zlatans bok. Så fort stora delar av Sveriges befolkning läser något, backar jag. Masshysteri är inget för mig. Jag läste inte heller Da vinci-koden eller serien om Grottbjörnens folk av samma orsak.

3. Cirkeln får vara symbol för nästa kategori. Fantasy, häxor etc är så avtändande det bara kan bli.

13 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Jag läst första boken av Knausgård, men tänker verkligen inte läsa fler. Navelskåderi var ordet! Cirkeln tyckte jag mycket om, men del två i trilogin, Eld, funkar än så länge rätt dåligt för mig. Zlatan var dock en positiv överraskning!

C.R.M. Nilsson sa...

Jag har ingen som helst avsikt att läsa Zlatans bok heller.

Boklusen sa...

Zlatans bok skulle jag kunna tänka mig att läsa faktiskt.

annelie sa...

Det är ju lite roligt att vi som har så olika boksmak ändå är lika ointresserade av att läsa Zlatan :)

Hanneles bokparadis sa...

Zlatans bok råkar jag har, men Knausgård hoppar jag över...

Vargnatts bokhylla sa...

Zlatan är även med på min lista, inget alls intresse för den :)

Johanssonshenke sa...

Hehe, jag är sugen på att läsa om Zlatan, han intresserar, och genren gör det också. Knausgård drar jag mig för, det skulle ta mig ett halvår att läsa alltihop och det har jag inte tid med. Cirkeln kan jag nog tänka mig att läsa. Jag tycker det är lite intressant att se vilka böcker som blir storsäljare också.

Boktjuven Ingerun sa...

Knausgår är med på min lista också. Zlatans bok är inget man måste läsa, men obs den är en av få som beskriver hur det är att leva fattigt i Sverige. Cirkeln hjärtar jag mkt, men jag gillar verkligen fantasy.

Anonym sa...

Är inte speciellt sugen på Knausgård heller... Eller Zlatan... :)

Bokdivisionen sa...

Jag är generellt allergisk mot masshysteri också fast det kan ändå bero på. Ibland blir jag först sugen när det börjar hyllas, sen blir jag anti och till sist har det gått så lång tid att jag ändå kan tänka mig att läsa boken ifråga. Så var fallet med Niceville, fast hade jag inte fått den i present så hade jag kanske inte läst den ändå...

Lena sa...

Knausgårds böcker och Zlatan blir nej här också. Cirkeln däremot skall läsas!

Skrivande sa...

Knausgård och Zlatan går bort för min del också. Jag är kluven när det kommer till Cirkeln. Egentligen är jag inte speciellt sugen, men kan inte låta bli att undra vad det är som alla tycker så mycket om. Kanske läser den lite längre fram, när hypen har lagt sig.

Linnea sa...

Knausgård, Da Vinci-koden etc. kan jag köpa, men oj vad du missar något om du skippar Cirkeln! ;) Tycker faktiskt att de är fantastiska och att de är något betydligt större än fantasy och böcker om häxor.