söndag 28 april 2013

Drömmen om en spade

Jag när en dröm. Att få delta i en arkeologisk utgrävning. Allmänheten tas emot på vissa utgrävningar mot betalning och det skulle vara härligt. Jag skulle med glädje lägga en semestervecka på en sådan aktivitet och vem vet, kanske nästa år går det i uppfyllelse. Tills dess får jag drömma och läsa den utmärkta tidningen Populär Arkeologi.

5 kommentarer:

Anna sa...

Arkeolog var länge ett drömyrke för mig. Tyvärr satte praktiska ting som handeksem stopp för den drömmen. Visst vore det roligt att få vara del av en utgrävning!

mimmimarie sa...

För min del har det alltid varit ryggen som hindrat mig. Att ligga på knä eller stå böjd över en utgrävning är ingen hit.

Anonym sa...

25:e augusti är det arkeologidagen, så kanske kan du få möjlighet att redan i år få vara med på en utgrävning. Läs mer på RAÄs hemsida.

http://www.raa.se/aktuellt/vara-evenemang/arkeologidagen/

Jag drömde också att få jobba som arkeolog men så här flera år efter examen, så har jag insett att det hade nog varít bäst att låta det ha varit just en dröm och lagt tid och pengar på en utbildning som faktiskt gett jobb. :/

mimmimarie sa...

Smutstiteln: jag har alltid lyckats missa arkeologidagen, men i år kanske det går att få till något. Utbildning är väl sällan bortkastad, men pengarna är väl kanske det.

Hanneles bokparadis sa...

kunglig hobby