lördag 20 april 2013

Jeanettes bilder

För dryga året sedan skrev jag ett inlägg på bloggen om läkande konst. Det var fotografen Jeanette Håkansson som ställde ut sina naturbilder på vårdcentralen där jag jobbar. Sedan dess har Jeanette gått från klarhet till klarhet och i
dagarna har hennes första bok släppts. En pekbok för barn kommer också snart ut.

Patienterna på vårdcentralen har kunnat njuta av ett tjugotal av hennes vackra bilder i över 1 år nu och vi har fått mycket positiv feedback på att upplåta våra tråkiga väggar till något så vackert och lugnande som djur- och naturbilder.

Jeanette är en duktig fotograf och har en speciellt känsla och talang för att komponera sina foton, hitta fina vinklar och få ögonkontakt med djuren hon fotar. Betraktaren får en känsla av att det verkligen är möten mellan människa och djur. Min personliga favorit, en bild jag också köpt av henne på kanvas, pryder framsidan av boken Jeanettes bilder. Det är råbocken i havreåkern. Ljuset i bilden och uttrycket i ögonen möter mig varje dag hemma och den gör mig verkligen glad.

Kabusa böcker har gett ut boken Jeanettes bilder och dessvärre känns det som att de har tummat på kvaliteten och det drar ner helhetsintrycket. Boken är tryckt på matt papper som inte gör de vackra bilderna rättvisa.

2 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

matt papper verkar vara inne nu

Ylva sa...

Jag läste om henne i Smålänningen. Verkligen jättefina bilder (fast det syntes ju inte riktigt HUR fina i Smålänningen heller...).