måndag 22 oktober 2012

Årets segaste och tråkigaste bok

När jag lånade Den amerikanska flickan i juni från biblioteket var det meningen att jag skulle läsa den under sommaren och vara klar i god till bokmässan med sitt nordiska tema. Detta klarade inte undertecknad av. Tre gånger har jag lånat om boken och lyckades bara ta mig igenom den någon vecka efter mässan på ren trots och för jag inte kunde låna om fler gånger. Monika Fagerholm fick Augustpriset för denna bok 2005 och jag hade ganska höga förväntningar på den. Det är aldrig bra.

Förmodligen är det en kombination av olika olyckliga omständigheter som gör att jag inte gillar boken. Kanske kom den i mitt liv vid fel tidpunkt i livet och läsandet. Kanske var min hjärna helt inställd på andra böcker. Jag skulle tro att skulden ligger hos mig för att jag inte tog till mig Den amerikanska flickan, för inte kan en hela Augustjury ha så fel?

7 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag gillar sega böcker :)

Boel sa...

Även jag har fastnat i denna bok. Har inte bestämt mig för om jag gett upp. Men det lutar åt det. Det var flera år sen jag kom av mig i läsandet.

Böckerx3/Metta sa...

Jag försökte läsa då runt 2005 men gick inte :) har funderat på att testa igen...men blev inte så sugen nu :P

Petra Rhodin sa...

Jag läste Den amerikanska flickan när den kom och tyckte om den. Gillade stilen, att texten sveper med en som en flod och att man ibland får jobba lite för att hålla näsan ovanför vattenytan. Skulle tro att den vinner på att läsas i ett svep, en helg med mycket regn och mycket te och inget som stör.

Ylva sa...

Jag ska nog inte läsa den. Den enda bok jag läst av Fagerholm är Diva som jag tyckte var dålig.

enligt O sa...

Tyckte inte heller om den. Fagerholm har en speciell stil som inte alls tilltalade mig. Däremot har personerna faktiskt stannat kvar hos mig, trots att det nästan är två år sedan jag läste, så helt dålig kan den inte vara.

Maria sa...

Jag har inte läst något av Fagerholm. Har bläddrat i Den amerikanska flickan ett par gånger men tyckte inte att Fagerholms stil lockade.