fredag 12 oktober 2012

Bokbloggsjerka 100Annikas bokbloggsjerka firar jubileum med 100 frågan idag och då måste jag vara med. Dagen till ära är frågan tudelad:

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?
I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?

1. Ja, jag tror nog att Mo Yan är rätt person att få nobelpriset i litteratur. Det höjs alltid röster i protest, mestadels avundsjuka sådana, om vad som är fel med valet, antingen politiskt fel eller nu så tycker vissa att Mo Yan har fel kön. Jag är naiv nog att lita på De aderton och vet att de har samlat mer kunskap och erfarenhet än vad gemene man besitter varför jag inte kan invända mot deras val. Jag hade inte gjort det bättre.

2. Hmmm. Verkligen en samvetsfråga. Jag hade alltför många innan mässan och efter alla gratisböcker jag fick där börjar siffran närma sig de otroliga 70.

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

nummer två går inte att svara på :)
Olästa böcker är en skatt-

Monika sa...

70 olästa är ju ändå inte så farligt :) Hannele har verkligen rätt, olästa böcker är en skatt.

Linda sa...

Det verkar vara ett kontroversiellt val av pristagare iaf. Det är bra att det blir diskussioner tycker jag.

C.R.M. Nilsson sa...

Jag önskar att jag bara hade 70 olästa böcker... det är nästan 200 mindre böcker än jag har idag...

Anonym sa...

Det vore förödande om Svenska Akademien till slut faller för frestelsen att kvotera i form av kön och politisk tillhörighet etcetera.

Jag är också naiv nog att lita till de aderton.

Vargnatts bokhylla sa...

Det är bra med olästa böcker, man riskerar aldrig att sitta hemma utan en bok att läsa! :)

Lena sa...

Okänd eller ej så är nog årets pristagare läsvärd. Verkar finnas många olästa böcker runt om i stugorna:))

bloggbohemen sa...

Mo Yan var fram tills igår okänd för mig (förutom att jag hört hans namn i spekulationerna). Tycker det verkar finnas en del politiskt att diskutera kring årets pristagare och det är bra att sådana diskussioner förs.

Sara Pepparkaka sa...

Ibland behöver man dom olästa böckerna!

Chicken sa...

mmm, jag tycker Mo Yan var en rätt bra val också.

har också en hög på 70 böcker att att läsa