måndag 1 oktober 2012

Den exotiska landsbygden

Jag hann inte med så många seminarier, men Den exotiska landsbygden, hade jag tidigt bespetsat mig på. Jag bor själv på landet och landsbygdens frågor är mycket angelägna för mig och inte minst hur den presenteras i litteraturen.

Deltagare var Stewe Claesson som skrivit Den tjugotredje dikten, Katarina Fägerskiöld som är författare till Åsen och Thomas Bannerhed, förra årets Augustprisvinnare med boken Korparna. De tre var ganska överens om att genom att kalla landsbygden exotisk distanserar man sig till den ännu mera än vad den redan är idag. Det är trots allt skillnad på att bo på landsbygden och att fly dit för att ladda batterierna en helg eller för att fylla svampkorgen.

Lite smått besviken gick jag därifrån. Samtalet kom aldrig riktigt igång och de tre i panelen verkade inte sporras av varandra. Katarina Fägerskiöld kom delvis helt bort i diskussionen men om det är någon tröst för henne ska jag i alla fall läsa hennes bok Åsen med det snaraste.

2 kommentarer:

Anna sa...

Håller med dig om att det inte blev något riktigt dynamiskt samtal men det var ändå underhållande och kloka tankar. Stewe Claesson är ju en man med svada och det var synd att moderatorn inte styrde upp det lite mer.

mimmimarie sa...

Precis min tanke.