söndag 1 januari 2012

Föresatser för läsåret 2012

Det var länge sedan jag slutade med nyårslöften, men ett par bra föresatser vad jag hoppas hinna med inför läsåret 2012 är väl aldrig fel?

Mitt läsa-nobelpristagar-projekt har pågått i många år nu och för att få struktur brukar jag föresätta mig att läsa sex nya författare exklusive årets pristagare. Det ligger redan ett par i hyllan och väntar så det verkar lovande. Nu har jag ju dessutom blivit antagen till 7,5 poängskursen i Nobelpristagare vid Umeå universitet, så  detta ämne blir än mer högintressant i år.

Då jag har fått hedersuppdraget att vara bloggambassadör för bokmässan 2012 där nordisk litteratur står i fokus, kommer jag att lägga lite extra krut på våra grannländer och kanske mest av allt på Danmark som inte bara ligger närmast oss geografiskt utan också är det land jag känner mest för.

Det verkar som att jag har lite pippi på olika pristagare, men faktum är att jag ska försöka läsa något av samtliga Piratenristagare och Augustprisvinnare också. En eller annan av dessa hoppas jag hinna med under 2012.

Eftersom 2012 utropats till Strindbergår hundra år efter Augusts bortgång tänkte jag försöka hinna med att läsa lite av en av våra största skalder.

Till sommaren planerar vi en resa till Skottland och då vill jag hinna med en och annan skotsk författare också, men de köps nog på plats skulle jag tro.

Mest av allt hoppas jag fortsatt bli inspirerad av alla duktiga och entusiasmerande bloggare med era boktips. Hipp, hipp hurra för ett underbart läsår 2012!

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Strindberg ska jag också satsa på..

Mrs Calloway sa...

vi ska läsa En dåres försvarstal i läsecirkeln. den kommer i pocket ganska snart. och så tänkte jag läsa Olof Lagercrantz´bok om Strindberg. den finns redan i pocket.

Evalinn sa...

Åh, bra idé med Strindberg där! :-) Gott Nytt År!

Ylva sa...

Det var en mycket ambitiös lista! Jag får för många tips och har nästan slutat göra listor... Av de Augustnominerade vill jag läsa både Korparna och I Wienerwald står träden kvar, eftersom båda handlar om Småland.