måndag 7 maj 2012

Utmaningar

Det har varit mycket prat kring utmaningar i bloggosfären på sistone. Veckans jerka lyder så här:

Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Förra året när jag var ny som bloggare kastade jag mig över de flesta utmaningar som cirkulerade på nätet, nu har jag blivit mera restriktiv. Trenden med 11 frågor som valsat runt de senaste veckorna har inte lockat mig och jag har avstått från att svara, utan att ha sårat någon får jag hoppas. Läsutmaningar är däremot något helt annat. Att haka på en jubilerande författare, i år är både Strindberg och Dickens på tapeten, är kul och att läsa geografiskt eller på något annat tema tilltalar mig också.

Förra året hade Pocketlover en rolig utmaning där varje deltagare kunde lägga ribban som hon ville. Utmaningen hette TRE på TRE och gick ut på att läsa tre romaner på samma men valfritt tema över tre månader. Jag valde att läsa tre böcker av Hjalmar Bergman. En sådan utmaning skulle jag gladeligen ställa upp på igen, men har nog inte lusten att själv dra igång den.

Sommaren är inte min bästa lästid, det brukar finnas så mycket annat som pockar på uppmärksamhet då, men Lyrans utmaning om att läsa tre klassiker i sommar bör jag ändå kunna klara av. En inventering bland hyllvärmarna visar att jag har minst tre olästa klassiker i den högen och det är de jag satsar på att läsa i sommar.

1. Edith Wharton - House of Mirth
2. Hjalmar Söderberg - Den allvarsamma leken
3. Antingen Somerset Maugham eller Francoise Sagan (jag kommer att bestämma mig när tiden är inne).

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Trevliga klassiker du valt.

Bokmoster sa...

Det blir nog ett par klassiker för mig i sommar också!

blogg_bohemen sa...

Både Den allvarsamma leken och Sagans Bonjour Tristesse är klart läsvärda. Dessutom är de inte så långa vilket kanske kan vara skönt i sommarvärmen.

Anna sa...

Jag ska försöka läsa klassiker också men vilka får jag se, jag skulle vilja ge mig på en ryss!

Maria sa...

Jag ska läsa i allafall en klassiker - Dracula. Funderar på en eller två till men har inte bestämt mig.

Läst lite av Edith Wharton. House of Mirth var mycket bra.