torsdag 29 september 2011

Catherine Mavrikakis - Himlen i Bay City

Många bloggare före mig har läst och gillat Himlen i Bay City trots att dess teman är så dystra. Galenskap, ilska, miljöförstöring, destruktivt tonårsbeteende, pyromani, städmani och droger är bara några av de egenskaper som Amy och och hennes dysfunktionella familj visar upp. Det hela bottnar i andra världskriget och att ett tjugotal av Amys släktingar blev mördade i koncentrationsläger. Amys mor och moster undkom men bär på djupa sår, sår som de överför till Amy. Hon kan inte undkomma vare sig hon vill eller inte.

Det är ingen lättläst bok, bitvis rent plågsam och ibland tycker jag faktiskt tråkig. Jag säller mig inte till dem som tokhyllar Himlen i Bay City. Den är för spretig på något sätt och jag känner att det finns ingen i boken som jag kan identifiera mig med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vill du fortfarande ha Min skugga av Christine Falkenland? Mejla mig (wigiliusdotter @ gmail punkt com) din adress så skickar jag den, om du inte skaffat den på annat sätt redan. Ursäkta det krångliga dröjsmålet! Hälsar Tekoppen Sebastian

Joanna sa...

Oj då, och den som ligger i min jordenrunt hög! Får väl ge den en liten chans ändå...

bokstödet sa...

Jag kan hålla med dig på vissa punkter även om det fanns några bitar som jag tyckte om t ex språket och själva historien.

a-lo (the book pond) sa...

Jag köpte den på Bokmässan hos Sekwa. Mindes någon recension hos Lyran som var positiv, men själv förväntar jag mig faktiskt inte att bli lyrisk.. Får väl återkomma när den är utläst, men snyggt omslag är det iaf!