söndag 4 september 2011

Christer Hermansson - Ich bin ein Bibliothekar!

En lustig titel och en lustig liten bok på bara dryga 100 sidor. Inte mycket att skryta med kan tänkas och visst är huvudpersonen, bibliotekarien Oliver C Johansson en försynt herre som tror gott om alla. Han arbetar på Södertälje stadsbibliotek och är den ende av av sina kollegor som ser fram emot att få en ny chef, en ökänd omorganistaionsfreak som anländer med många rykten före sig.

Boken är skriven som en satir och utges för att vara humoristisk. Jag har läst andra bloggare som fnissat sig oupphörligt genom boken, det gjorde inte jag. Vinkeln med "de goda anställda" som kämpar mot omorganistaionen kan många av oss varit med om omorganisatoner på andra arbetsplatser än bibliotek känna igen. Ämnet är tyvärr varken orginellt eller fräscht och kanske måste man ha arbetet på ett bibliotek för att känna igen den speciella humorn.

Boken är skriven i jag-form med ett naivt språk, ungefär vad någon som stannat i växten vid ca 13 år, skulle åstadkomma, säkert medvetet men lite trist och tjatigt.

Inga kommentarer: