måndag 14 februari 2011

Bokbloggsjerka

Bokbloggsjerka vill denna vecka att vi skriver om vilka böcker vi läser just nu. Jag har ofta mer än en bok på gång samtidigt. Jag läser eller lyssnar i olika böcker i olika situationer. Just nu har fem böcker på gång.
  • Goethes ”Den unge Werthers lidande” läser jag inför facebookcirkel i slutet av månaden. Det är ganska många år sedan jag läste den på gymnasiet och då gillade jag den inte. Nu hoppas jag att min smak har ändrats såtillpass att jag kommer att uppskatta den mera nu andra gången.
  • De nyvälborna” av Christina Wijkmark. En historisk faktabok om 1600-talsfamiljerna Gyldenstolpe och Ehrensteen. Jag har ofta både en historisk faktabok och en skönlitterär på gång samtidigt.
  • Kerstin Ekmans ”Hunden” har jag precis börjat lyssna på i bilen. Jag är själv matte och min lille vovsing har nyligen varit svårt sjuk och legat på Djursjukhuset, därför känns det viktigt att lyssna på en bok som ger hundens version av livet.
  • Emma Hambergs ”Brunstkalendern”. Den har jag i min MP3-spelare och lyssnar på då och då, ibland somnar jag med hörlurarna i öronen och får spola tillbaka nästa dag såklart. Det blir inte alltid så bra lyssnande, lite hackigt.
  • Edith Whartons ”House of Mirth” ligger orörd sedan ett tag. Jag har läst en tredjedel ungefär och kan inte komma in i handlingen riktigt, tycker inte karaktärerna är särskilt tilltalande. Den ligger vilande och när jag är riktigt uttråkad kanske jag läser ut den.

2 kommentarer:

Joanna sa...

så spännande blandning. Jag klarar inte att lyssna på böcker om det inte är i bilen då, somnar allt som oftast.

Annika sa...

Vilken blandning!

Precis som Joanna klarar jag inte av att lyssna på böcker men inte för att jag riskerar att somna utan för att innan jag ens har lyssnat på två kapitel har jag börjat reta mig på uppläsaren och då dröjer det inte länge tills jag ger upp. Dessutom föredrar jag att kunna klämma och känna på böckerna, bläddra tillbaka några sidor om jag skulle känna för det, lukta på den ... ja, du fattar va? :-)

// Annika (http://alkb.se)