fredag 18 februari 2011

Kurslitteratur

Idag är det föreläsning på Linnéuniversitetet i Växjö. Jag är inne på min fjärde termin på distans på kursen Hållfast Familjeskogsbruk och idag ska börja på ny modul i Trätekning och träkunskap. Vi som läser träffas 3-4 gånger per termin antingen för föreläsningar eller för en exkursion till något skogsanknutet. Nu blir det helt annan litteratur än vad jag normalt skriver om här ett tag framöver, fast jag ska hinna med min vanliga andliga spis också.  Mer om min kurs här.

5 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Hållfast Familjeskogsbruk låter ju hus kul som helst (vi höll på att bli skogsägare, men tog inte över gammelmormors hus..

http://hannelesbibliotek.blogspot.com/

Joanna sa...

Intressant kurs - antar att ni har ett skogsbruk då? Mina morföräldrar var skogsbönder så jag har planterat en och annan gran...
Jag pluggar också distans i Växjö, min kurs handlar om matematikdidaktik. Lycka Till på den nya terminen!

mimmimarie sa...

Hannele och Joanna: jag har gift mig till skogen kan man säga och vill lära mig mera om dess skötsel etc, inte bara se den som ett skafferi för bär, svamp och vilt.

Monika Häägg sa...

Så spännande med skogsbruk. Jag har ingen aning om hur de fungerar men i min bild av detta så ser jag någon som vårdar ömt vackra träd som vuxit under lång tid. Ett träd får inte huggas ned förrän dess liv är fullbordat. Jag vågar knappt säg det, men en gång har jag hört träd gråta. Tro inte att jag är galen men jag gick igenom ett inferno av nedhuggna träd och de skrek. Det glömmer jag aldrig.

mimmimarie sa...

Ja Monika, vem vet, men efter stormarna Gudrun och Per var det många i skogstrakterna som mådde dåligt, inte bara människor kanske.