torsdag 17 februari 2011

Kulturens värld

Jag brukar få låna Kulturens värld av svärmor som prenumererar på denna utmärkta tidskrift. Den kommer ut fyra gånger om året och här finns alltid något intressant för oss som gillar kultur i allmänhet, konst, historia och resor. I varje nummer finns recensioner av nya böcker och vissa presenteras mer utförligt i egna artiklar. I årets första nummer ser jag speciellt fram emot att läsa en artikel om att biografin fått en renässans igen och är ”åter inne från kylan”. Vidare kan man läsa om ”Dramat på Hotel Leopold” som handlar om Victoria Benedictsson och Georg Brandes. ”Dandyn” behandlas också och kanske en av dess främsta företrädare författaren Oscar Wilde.

Vidare kan man läsa om de Romerska baden i Bath, varifrån jag har speciella minnen när jag mitt i vimlet blev bestulen på min handväska. De antika villorna i Tivoli i Italien blir en annan artikel jag kommer att sluka. En högtidsstund ligger framför mig alltså.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Tack för tipset! Jag läste just om biografiernas ökade popularitet i tidningen häromdagen- (passar mig utmärkt!)- Intressanta artiklar i Kulturens värld- låter onekligen som en mycket läsvärd tidskrift!