måndag 21 februari 2011

Tematrio om bloggande

Denna vecka handlar Lyrans tematrio om läsande och bloggande. Egentligen skulle jag kunna ta och CTRl + C och sedan Ctrl + V från Lyrans egna tankar. De speglar mig och mitt läsande jättebra, men nu får jag anstränga mig för att vara lite mera originell.

1. Jag märker att mitt läsande har ändrats i och med att jag började blogga själv för 1½ månad sedan. Tidigare var jag en passiv bloggläsare som stod vid kanten hurrade mest. Att starta en egen blogg var ett slags nyårslöfte. Jag älskar att läsa och jag älskar att skriva, så varför inte skriva om det jag läser. Strunt samma om inte så många läser det jag skriver, jag skriver ändå för min egen skull.

2. Bloggandet har öppnat nya dörrar. Jag deltar i läsutmaningar bokgeografi, läser så mycket tyskt jag bara orkar med inför höstens mässa i Göteborg, fortsätter att beta av nobelpristagarna (just nu har jag 60 kvar), har föresatt mig att läsa alla Augustprisvinnare oxo, men sedan får det nog räcka med listor för min del ett tag framöver.

3. Där jag bor är det inte över sig stort intresse för bokcirklar. Jag har med hjälp av det lokala biblioteket försökt starta bokcirkel i över ett år nu utan att mötas av något större intresse. Att blogga själv, att hänga i bloggosfären och delta i facebookcirklar blir ett slags substitut för en bokcirkel IRL.

3 kommentarer:

Lyrans Noblesser sa...

Bra att du ansträngde dig och var originell :-) Har du någon lista över lästa Nobelpristagare?

Joanna sa...

Ja, utmaningerna har verkligen förändrat mitt läsande, det glömde jag skriva men så är det verkligen. Kul att vi båda läser böckerna i jorden runt!

mimmimarie sa...

Lyran: jo, jag har en excelfil men har inte riktigt fått kläm på hur jag ska få in den på bloggen än. Kommer inte riktigt överens med den gadjet som heter listor, fast det kanske är något annat jag ska använda.

Joanna: jorden-runt har verkligen piggat upp mig och mitt läsande.