tisdag 18 oktober 2011

Vem tror du att du är?

Tisdagskvällar under hösten har varit högtidskvällar för mig. Den utmärkta släktforskarserien Vem tror du att du är? är en given programpunkt för mig. Har du inte sett programmet så går det ut på att kända svenskar får hjälp med att hitta sina anor. Hitills den här säsongen har vi avverkat bl a Dregens, Lill-Babs, Caroline af Ugglas och Måns Herngrens anfäder.

Jag har hållit på släktforskning i över 20 år och lär mig ständigt nya saker och kan inte hjälpas att fascineras över hur mycket vi flera hundra år senare egentligen kan få fram om vår farmors farfars mormors farfars far. De svenska källorna är unika och det är inget märkvärdigt att leta sig tillbaka till slutet av 1600-talet. Dock är det ingen tävling att ta sig så långt tillbaka i tiden som möjligt utan att få reda på så mycket som möjligt kring det liv våra föregångare levde.

Ikväll letar Rikard Wolff efter sina släktingar och av döma av de förhandsglimtar vi fått, leder hans letande till Auschwitz Birkenau.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag följer också "Vem tror du att du är"- Släktforskning är en otroligt givande hobby och tänk vad man lär sig mycket (dessutom blir man aldrig klar....)Jättefint att svensk TV satsar på den här serien, tycker jag.

blogg_bohemen sa...

Jag har aldrig släktforskat och är väl i ärlighetens namn inte supersugen på att gör det heller, men jag följer också "Vem tror du ..." och tycker att det är riktigt intressant och spännande.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Jag har ganska nyligen drabbats av släktforskarflugan och det verkar vara som alla säger "har man väl börjat kan man inte sluta". Har bara sett ett par av TV-programmen.

Lingonhjärta sa...

Älskar det här programmet. Har en hel del att ta igen nu. Lycka!

Och visst är det så att om man börjar släktforska så kan man inte sluta. Totalt beroendeframkallande :)